La gerra de fa 2.000 anys trobada a Sitges es presenta en societat

- Publicitat -

La recent restauració d’una gerra de ceràmica ibèrica, peça que ara forma part del patrimoni arqueològic de la vila, protagonitza una conferència, divendres vinent al Miramar. L’arqueòleg Joan García Targa explicarà el context històric i les característiques d’aquesta gerra, que va ser descoberta durant una excavació arqueològica el novembre de 2023 al carrer Major, 16, i restaurada aquest mes de juny.

Aquesta gerra o tenalla, datada entre els segles III i II aC, és una peça de ceràmica amb decoració pintada i dues nanses, característica de l’època ibèrica. La peça es trobava fragmentada en 49 parts, però gràcies als treballs de restauració, s’ha aconseguit recuperar-la gairebé íntegrament. La intervenció, que va durar un mes entre maig i juny de 2024, es va dur a terme amb l’objectiu de conservar la seva integritat històrica i assegurar la seva durabilitat.

A més de la conferència, la Regidoria de Cultura promou visites guiades al jaciment arqueològic del Puig de Sitges, també a càrrec de Joan García Targa, que tindran lloc el 19 i 26 d’octubre, i el 9 i 23 de novembre. Aquestes visites ofereixen l’oportunitat de conèixer de prop les restes arqueològiques del nucli antic de Sitges i les descobertes realitzades en les excavacions.

Durant prop dues hores es podran veure els indrets on s’han fet excavacions i una selecció de les peces més rellevants aparegudes a les excavacions fetes des de l’any 1988 al Puig de Sitges fruit del seguiment arqueològic de les obres públiques i privades en aquesta zona del municipi. Entre les troballes destaquen el fragment de muralla medieval al carrer Major i també les vitrines amb peces al vestíbul de la Casa de la Vila.

Articles relacionats