Aglomeracions nocturnes en el primer cap de setmana de fase 2

Dues imatges de dissabte passat al Primer de Maig
- Publicitat -

No es veuen mascaretes ni es compleix la distància social. Però són dues imatges de dissabte passat al Primer de Maig, una presa des de la Ribera i l’altra des de la plaça de la Indústria. Es tracta del primer cap de setmana de la fase 2 i les ganes que molta gent jove tenia per sortir es posen de manifest en l’aglomeració que hi ha en un carrer que fa anys que ja no registra la gentada que l’havia distingit les nits de dècades enrere.

Entre la 1 i les 2 de la matinada de dissabte a diumenge, el Primer de Maig es va omplir de gent. Va ser un ambient tranquil, de prendre una copa fora, ja que els interiors dels establiments estaven tancats. Això va fer que es concentrés més gent de l’habitual a l’exterior. Tot i l’elevat volum de gent no es va produir cap incident ni cap denúncia per part de la Policia Local. Tampoc hi va fer denúncia dijous a la nit, malgrat una baralla que es va registrar a l’hora de tancament dels bars. Tot i aquest episodi puntual, l’ambient que es va respirar va ser relaxat.

Els bars musicals i les discoteques tenen l’accés als seus interiors tancats fins la fase 3. En canvi, sí que poden tenir oberts amb terrasses a l’exterior. Un cop, Sitges entri en fase 3, es podran obrir els interiors, però amb limitacions d’accés, els clients asseguts i sense zona de ball.

Tot i aquestes imatges, les dades confirmen que Sitges es manté estable en el nombre de contagis. Des de diumenge passat està situat en 174 positius, una dada que mai des de l’inici de la crisi, a mitjans de març, havia estat tant de temps sense moure’s. A Sant Pere de Ribes hi ha hagut en vuit dies quatre positius, també un ritme de creixement inferior al de setmanes enrere. A Sitges hi ha 5,94 positius per cada 1.000 habitants; a Ribes, són 6,48. La mitjana de tot Catalunya són 8,69 i la de les comarques de Barcelona, 9,68.

A Sant Camil, les dades també es mantenen estables. En aquests moments, només hi ha dos ingressats amb coronavirus, una xifra ben lluny dels 170 que va arribar a tenir a finals de març. En aquests dos mesos i mig s’han donat 295 altes i s’han lamentat 80 defuncions per Covid-19.

Notícia relacionada:
Una setmana sense cap cas nou a Sitges i només dos a Ribes (6 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

Articles relacionats