LOADING

Type to search

Esports

Carles Busquet: “Estàvem força estancats i era necessari un canvi”

Carles Busquet, al pavelló de Pins Vens.

Ningú no es podia imaginar a finals d’any, que un virus aturaria el món  i tota l’activitat esportiva. El CPS Sitges de Carles Busquet es trobava lluitant per entrar en la promoció d’ascens a Primera Nacional Catalana, quan la Federació Espanyola d’Hoquei Patins va donar la temporada per acabada. La temporada vinent no se sap quan començarà, però l’equip sitgetà ja ha tancat l’equip de la temporada vinent. Un equip més competitiu amb el qual intentaran realitzar el salt definitiu.Toni Muñoz

L’equip estava immers en la lluita per a les eliminatòries quan va esclatar la crisi.
Sí, va ser una llàstima, ja que nosaltres teníem un calendari força favorable, però són coses que no controlem i no hi podem lluitar. Potser la Federació va anul·lar massa ràpid i es van precipitar.

Com va afectar l’equip?
Les  primeres setmanes, els jugadors tenien uns plans de treball per fer des de casa seva i ens fèiem reunions telemàtiques. Però un cop anul·len i veus que queden cinc mesos per al setembre ja ho vam deixar de fer.

Finalment només ha pujat l’Espanyol.
Sí, la Federació va prendre la decisió que només pugés l’Espanyol. Ells s’ho havien merescut a la pista, però crec que podrien haver buscat una alternativa i jugar unes eliminatòries per decidir la resta d’ascensos i descensos. Es podria haver jugat en un sol cap de setmana, un cop s’aixequés l’Estat d’Alarma. Però la Federació no s’ha volgut complicar la vida.

L’equip ha incorporat tres nous jugadors.
Sí, i no descartem un quart. En Ferran Alemany, un gran jugador de Vilanova que ve de l’Espanyol. Dani Ferrer, dels Monjos i que jugava a l’OK Lliga plata, i Pedro Fernández, que jugava al júnior del Vilanova (germà de Marçal Montserrat, uns dels artífexs de l’històric ascens del Sitges a OK Lliga). Tots ells ens donaran molta projecció.

Creus que s’ha perfeccionat la plantilla?
Enguany hem intentat canviar l’estructura d’equip. Estàvem una mica estancats i era necessari un canvi. Espero que ens surti bé l’aposta.

Tercer any a Primera Catalana, quin és l’objectiu?
El primer objectiu és classificar-nos entre els cinc primers per jugar les eliminatòries. Però som més ambiciosos i treballarem i lluitarem per ser els primers i pujar directament a Primera Nacional Catalana. Hi ha equips que s’ha reforçat bé i ens costarà. Però nosaltres ho donarem tot per aconseguir-ho.

Carles, és la teva cinquena temporada com a primer entrenador.
Sí, amb la primera reunió amb el Magí (directiu del club) ja vam parlar sobre l’objectiu a cinc anys i per complir-lo hem de pujar. És un repte personal i els jugadors també ho volen aconseguir. Anirem tots a una i hem posat una bona base per fer-ho.

Se’t va passar pel cap no continuar?
Les temporades són força llargues i arribes a la fi saturat. El club ens va proposar continuar i vaig acceptar, però si fèiem una sèrie de canvis. Un cop el CPS Sitges va acceptar les condicions, vaig parlar amb el meu segon, en Josep Maria i després amb la base  de l’equip: ells es van decidir continuar amb mi. Això dóna una motivació extra per lluitar per als objectius.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)