El Corpus es viu als balcons i per la pantalla

- Publicitat -

L’arrelament i la participació de la festivitat del Corpus ha intensificat els treballs de la Comissió, que davant la Covid-19 i el desconfinament ha desenvolupat un original programa perquè el Corpus se celebri, malgrat sigui un Corpus diferent. Els actes se centren en un Corpus participatiu, recollint l’esperit tradicional de la celebració.

Des del passat dilluns 8 de juny, a través de les xarxes socials s’han impulsat activitats per conèixer i divulgar la festivitat i fer-la més participativa. Per exemple a través del concurs de decoració dels balcons amb les banderoles del Corpus, que inclouen una vintena d’imatges de catifes i actes tradicionals i el domàs creat pel sitgetà Miquel Marzal. El web del Corpus (sitgescorpus.cat) inclou, fins i tot un detallat tutorial per aprendre a fer originals flors de paper per engalanar els balcons.

Les propostes s’han intensificat per donar vida a una celebració, que enmig del pic de la pandèmia es va ajornar (en el seu format habitual) a 2021. L’esperit i el dinamisme de la comissió i participants ha engrescat als responsables del Corpus i la Regidoria de Tradicions i Festes per garantir mantenir viva l’espurna d’una esperada cita. Ha calgut treballar el doble, ja que es va ajornar amb el programa tancat i s’ha hagut de reinventar.

L’èxit de la participació són les imatges que es poden seguir a través del web i de les xarxes socials del Corpus i tot el treballa de decoració que durant tota aquesta setmana s’ha pogut veure als balcons i que es mantindrà fins a la setmana del 15 al 21 de juny, en què es comunicaran els resultats dels concursos.

Abans, aquest diumenge 14 de juny, tindrà lloc l’acte central i més litúrgic que inclou la Missa Solemne de Corpus a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla i una simbòlica processó a la plaça del Baluard on es realitzarà l’única catifa de 2020. Un acte que es podrà seguir en directe per Canal Blau i visitar presencialment, amb mascareta i mantenint les normes de seguretat.

Els colors i el perfum dels clavells naturals s’acompanyaran de flors i decoracions de paper i domassos per engalanar balcons i façanes, que més que mai faran alçar el cap i mirar amunt, en lloc de fixar la mirada al terra, que sense catifes, assenyala la direcció que cal seguir per moure’s seguint les noves normes del distanciament social.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

Articles relacionats