LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els xiringuitos ja tenen permís per obrir

Instal·lació ahir divendres d’un xiringuito

Finalment, amb l’anhelada arribada a la fase 2 de la desescalada, els usuaris podran accedir a les platges de Sitges, no només per passejar-hi i fer-hi esport, sinó que se’ls permetrà romandre-hi, prendre-hi el sol, jugar-hi amb els nens o banyar-se a unes aigües del Mediterrani. Dimarts obren els serveis de les platges, amb mesures especials, però amb gairebé tots els xiringuitos també instal·lats. El servei de socorrisme, per la seva part, començarà dilluns 8.

Anar a la platja aquest any serà diferent i requerirà un procés previ. Cada platja només tindrà un accés obert, on hi haurà un servei de control, que donarà permís per entrar-hi si hi ha lloc. En cas que se superi els límits d’accés, amb les corresponent distàncies entre la gent que instal·la les ve tovalloles, no es permetrà accedir-hi. Aquest servei dependrà de l’Ajuntament, que contracta 30 persones per dur a terme aquestes tasques.

La setmana vinent està previst que apareguin les primeres hamaques, tendals i es comencin a muntar els primers xiringuitos a les principals platges de la vila. 28 dels 30 xiringuitos ja tenen el permís d’obertura: tots, excepte un de l’Estanyol i un altre de la Bassa Rodona.

Els concessionaris implementaran tots els mecanismes de seguretat que siguin necessaris per garantir una estada segura a les platges de Sitges. Els treballadors hauran d’anar amb mascaretes i guants, però s’hauran de prendre moltes més mesures com fundes d’un sol ús per a les hamaques o desinfecció diària de les guinguetes, les dutxes, els rentapeus i els lavabos. Els wc mòbils instal·lats en cada platja es desinfectaran sis cops al dia.

Les taules dels xiringuitos estaran col·locades a dos metres de distància entre si i es barres estaran tancades. També s’organitzaran les cues per mantenir les distàncies.

També la setmana vinent està previst que comenci el trasllat de sorra a tres platges de Sitges, Barra Rodona, Estanyol i Riera Xica, que es troben sota mínims des del temporal Glòria. La sorra es traurà de les bocanes dels ports de Sitges i l’operació està previst que acabi abans de Sant Joan.

A L’Eco d’aquesta setmana us expliquem amb més detall com és retorn a les platges en època coronavirus. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)