La nova onada, l’impacte local de la SIDA i la unificació tarifària al transport, a L’Eco

La nova onada de la Covid, el cofinament de mig miler d’escolars a Sitges, la petjada que va deixar la SIDA, les propostes d’unificació tarifària en el transport públic i els diferents premis i reconeixements lliurats aquesta setmana (Escola de Grallers, Fundació Ave Maria, Nit de Premis Sitges i a L’Eco) mereixen la nostra atenció de les nostres pàgines.

A L’Eco ens fem ressò de la petjada de la SIDA a Sitges i a Ribes. Parlem amb un testimoni, que exposa la seva terrible experiència i expliquem com es va viure els anys més tensos a Sant Camil, un dels hospitals del país que va atendre més contagiats.

També prestem atenció especial al contagi actual, el de la Covid, i la nova onada, que està afectant de ple Sitges. Aportem les dades detallades de l’evolució del virus i posem una atenció especial en l’impacte a les escoles, on han començat a efectuar-se cribatges.

La informació local també passa per la proposta d’unificació tarifària en el transport públic, en els canvis en els descomptes de la C-32, la multa que el Tribunal de Comptes ha emès a Nou Horitzó, l’entrada del nou inspector de la Policia Local, la conversió de la casa dels Mestres en habitatge social, entre d’altres temes i la celebració de la Nit del Turisme.

Els diversos premis lliurats en els darrers dies tenen un el seu ressò aquesta setmana. Prestem un atenció especial a la gala de la Nit de Premis Sitges, a la concessió de la Creu de Sant Jordi a l’Escola de Grallers, al premi solidari lliurat per CaixaBank a la Fundació Ave Maria i al rebut per L’Eco com a millor publicació no diària a la Nit de les Revistes. Les entrevistes d’aquesta setmana són al xef Oriol Castro i a l’actriu Anna Marchessi. El relat de Malvasia de Lletres és de Mercè Carandell.

Les pàgines de L’Eco in English presten atenció a l’impacte de la nova onada en l’àmbit escolar, el projecte de modificació del passeig  i el premi a L’Eco.

La informació de Ribes s’atura en l’ampliació de la despesa social per part de l’Ajuntament, la modificació del contracte de l’Espai Blau, la demanda de més policia, la llum verda al nou institut-escola de les Roquetes i el tiroteig entre dues famílies, també a les Roquetes.

Les pàgines de Cultura, a més de la Nit de Premis, també es fan ressò del nou Arxiu Digital de Sitges, de la subscripció popular per a una obra de Ferrer Pino, de la celebració del Reciclart, del recital poètic contra el masclisme, del balanç de la mostra Mut i de la nova novel·la de Maria Jaén, que té Sitges com a teló de fons.

La informació esportiva presta atenció al potencial de la Blanca Subur com a font de formació i valors, la participació dels joves del Club Natació al programa FuturNat, el retorn de la cursa solidària de les Roquetes, la vista del Club Patí a Andorra, el triomf del Golf Terramar, o la important victòria de l’Handbol Ribes, entre d’altres.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Dominic Begg, Joan Cuscó, Esther Domingo, Xavi Fernández, Xavi García, Jean Luc Hérin, Jordi Milà, Pep Moliné, Bridget Nelson, Marc Pérez, Núria Pozo, Xavier Rovira, Bàrbara Scuderi, Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Xavier Gimeno (Sitges) i Fran Moreno (Ribes) i l’apunt, de Jordi Vendrell.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats