
L’actual context de contrastos pren el protagonisme en l’edició de L’Eco d’aquesta setmana: l’alegria per als més petits amb l’arribada dels Reis d’Orient i l’esperança pel subministrament de les primeres vacunes a Sitges a Ribes són la cara d’una moneda, que té la seva creu en la preocupant expansió que està registrant el virus a nivell local o les miserables destrosses patides en els darrers dies en dos parcs infantils.
L’arribada de la vacuna a les residències de gent gran de Sitges i Ribes centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana. Fem la crònica de dos dies intensos als quatre centres i l’expectació despertada. També acompanyem dos infermers en la seva intensa tasca actual, que ens expliquen com afronten l’atenció de la Covid-19. Així mateix, la preocupant expansió del virus –amb la publicació de diferents dades del creixement significatiu a Sitges i, especialment, a Ribes– també són objecte d’atenció informativa.
L’actualitat local s’atura en la violència vandàlica als parcs infantils de Sitges: expliquem les destrosses produïdes, els costos, la identificació d’un dels autors i les denúncies formulades per l’Ajuntament, així com el context en què es produeixen aquests actes incívics. També parlem de les queixes dels veïns de Santa Bàrbara, de la ridícula reducció del peatge dels Túnels del Garraf, de la previsió de Pressupost municipal, dels sitgetans que aniran a les llistes del 14F, de les variacions en els col·legis electorals o de la multa a una mare que feia conduir un vehicle al seu fill de 9 anys.
La crònica de l’arribada els Reis d’Orient, marcada per les mesures de prevenció sanitària, també mereixen l’atenció informativa, així com la incertesa sobre la Festa Major de Sant Pau a Ribes. També parlem de la donació de patrimoni rebuda al Centre d’Interpretació de la Malvasia i de la incorporació de 45 cavalls al parc del Garraf, entre d’altres temes. Les entrevistes de la setmana són a Josep Aleacar i Lourdes Padreny.
Les pàgines de Ribes s’aturen en els botellots a la zona del Castell i les denúncies derivades, en el nou programa d’atenció a la vellesa, la plantació de nous arbres i l’adaptació de les entrevistes de feina al format online.
Les pàgines de Cultura presten atenció a la regulació de la presència d’artistes al carrer per adaptar-se a les mesures anti-Covid, a la pèrdua de la llibreria mòbil, al documental de la periodista sitgetana Sabrina Guitart, a les noves creacions de Marga Miret i als tallers de circ de Ribes.
La secció d’Esports dedica un ampli reportatge a la figura de Justo Conde, un dels pares del bàsquet a Sitges, que rememora com van ser els primers anys del Club Bàsquet Sitges. També informem de les restriccions que afecten a l’esport local i l’acte electoral de Joan Laporta diumenge passat al Retiro.
Aquesta setmana comptem amb les firmes de Magí Almirall, Asun Batlle, Juanjo Corcuera, Pepi Martínez Font, Sílvia Salvatierra, Eduard Sánchez, Núria Scarp, Toni Segarra, Oskar Stöber i Josep M. Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són d’Anton Ferret. L’apunt és d’Horacio Elena.
Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.