La vinya de Can Milà viu la seva primera verema

- Publicitat -

Més de dos anys després de l’obertura de Can Milà com a oficina de Turisme de Sitges, els ceps plantats a l’interior de la finca, han viscut ara la seva primera verema, que enguany s’ha hagut d’avançar a causa de les elevades temperatures d’aquest estiu. La producció de raïm en aquesta vinya de Can Milà és limitada, però això no impedirà que les futures ampolles de vi que se n’extreguin també formin part de la collita del Celler de l’Hospital.

El regidor de Turisme, Brandon Jones, destaca que l’Ajuntament “manté el compromís ferm de reivindicar i potenciar la Malvasia de Sitges, un producte molt emblemàtic de la vila, que ja va posar Sitges al mapa en el segle XIV i que ara ens projecta com un revulsiu i un actiu important com a referent de l’enoturisme i el turisme cultural”.

La plantació de ceps de malvasia a Can Milà es va acompanyar, en el seu moment, de dues plantacions més, realitzades a l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès i a l’Escola Miquel Utrillo. La intenció era reforçar el projecte també amb una visió pedagògica i formativa, per transmetre la importància d’aquesta varietat genuïna de Sitges en el marc de la Denominació d’origen Penedès i, alhora, la seva potencialitat enològica, que li permet fer molts tipus de vinificacions.”.

A L’Eco d’aquesta setmana en parlem més abastament. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Articles relacionats