L’enquesta que va encarregar per L’Eco a CTC i que vam publicar en la nostra edició en paper del 10 de maig va aproximar amb notable coincidència el resultat que finalment es va produir a les urnes. Les diferències entre el que va marcar el sondeig i el resultat final es van limitar a un intercanvi d’un regidor entre JxS i PSC i la distància d’SGI respecte al que finalment va sortir.
L’enquesta es va realitzar, com totes les que encarrega L’Eco, a un mostrari de 700 residents i es va dur a terme entre el 29 d’abril i el 8 de maig; és a dir, just després de la victòria socialista a les eleccions generals del 28 d’abril. Aquesta causa és la que explica que el PSC obtingués 3,5 punts més d’intenció de vot en el sondeig del que finalment va assolir el 26M. Per la seva part, la intensa campanya realitzada per Junts per Sitges li va permetre aconseguir aquesta diferència a l’alça de de 3,5 punts perduts pels socialistes.
En la major de candidatures l’enquesta va preveure, no únicament el nombre de regidors a assolir, sinó també els percentatges, com és el cas de Ciutadans, Guanyem Sitges, Nou Horitzó o Comuns Verds Sitges. Amb ERC també va encertar el nombre de regidors, que el sondeig donava entre 4 i 5.
La diferència més pronunciada va ser amb SGI, a qui l’enquesta va situar en el llindar del 5% i, per tant, amb possibilitats d’entrar o quedar-se fora. Finalment, SGI va obtenir dos regidors. Una de les claus és que en valoració de candidats, David Martínez Lluís va ser el segon més ben puntuat, just darrere d’Aurora Carbonell i que podria resultar una de les claus del bon registre assolit i no detectat de ple per l’enquesta. El sondeig va detallar un 31% d’indecisos entre els consultats i SGI en podria haver resultat beneficiat en la recta final.
Fa quatre anys, l’enquesta encarregada per LEco a la mateix empresa també va aproximar els resultats que finalment van sortir a les eleccions.