LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Les terrasses donen vida

Amb l’arribada de la calor i el bon temps, la població de Sitges i Ribes omple les terrasses

Tot i que ja se saba, aquests últims dies s’ha confirmat la realitat: seure en una terrassa es converteix en una de les activitats preferides de les poblacions mediterrànies amb l’arribada del bon temps. Ja sigui quan el sol encara brilla en tot el seu esplendor o quan aquest comença a marxar. Sempre ve de gust seure a l’aire lliure en bars i restaurants per prendre alguna cosa o menjar mentre les agradables temperatures i una bona tertúlia amb els amics acompanyen l’experiència. En un país amb una gran tradició hostalera és fàcil trobar multitud d’establiments amb terrasses a totes les poblacions, i Sitges i Ribes no en són una excepció.

El sector hostaler de Sitges es mostra preocupat.
L’obertura de les terrasses va tornar a canviar la imatge dels vespres sitgetans dels últims dies, on els corredors, els ciclistes, passejadors o patinadors abarrotaven el passeig Marítim sitgetà i les zones adjacents. El sector, però, es mostra preocupat per l’evolució de la temporada. Fins al 22 de juny no podran rebre clients de la resta de Barcelona, Catalunya o l’Estat i fins a l’1 de juliol de l’estranger, i causarà grans pèrdues. En aquest primer cap de setmana de la segona fase han obert el 50% del total dels locals del municipi: més del doble dels que hi havia oberts fa uns dies, però encara en falten la meitat i l’estiu està a punt de començar.

A Ribes, dominen les places
Els carrers estrets i terrasses amb tota mena de formats no han dificultat una obertura generalitzada, que arriba al 70 per cent del total de terrasses, de Ribes i les Roquetes. Les terrasses situades en places o zones sense pas important de vehicles han pogut ampliar l’espai, per tant, només les petites terrasses (de no més de quatre taules exteriors) no han obert. En total hi ha 104 terrasses (56 a Ribes i 48 a les Roquetes), de les quals han obert ja 70, i en les dues properes setmanes, sobretot per Sant Joan, s’espera que ha hagi obert la totalitat.