LOADING

Type to search

Actualitat

Miquel Forns defensa la via de l’acord com a fonament de la política

Miquel Forns, durant l’acte d’agraïment als col·laboradors de la Mitja Marató 2019

El qui va ser alcalde de Sitges entre el 2011 i el 2019, Miquel Forns, trenca el seu silenci públic quan fa tot just un any que va deixar el càrrec, en decidir no tornar-se a presentar a les eleccions. Forns ho fa en un article que publica aquesta setmana L’Eco i que destaca en la seva portada. Sota el titular d’Un tàndem necessari, Forns defensa el diàleg, la unitat, la dedicació i la proximitat com a eixos de la política municipal i remarca que “els governs locals han de tirar endavant els projectes que consideren necessaris perquè no poden deixar quatre anys sense governar un poble, tot i que no es disposi de majoria”.

En el seu article, el qui va ser cap de llista de Convergència i Unió a les eleccions del 2007, 2011 i 2015, no entra en detalls del context de la política municipal sitgetana d’avui, però sí que deixa anar alguns missatges, que admeten diverses interpretacions. Forns subratlla que “la modesta experiència viscuda em diu que tots aquells projectes que es construeixen des de l’acord tenen més solidesa, més acceptació i més continuïtat” i destaca la proximitat amb la gent com el principal valor d’un alcalde o regidor: “el mercat, la barberia, la perruqueria, la platja, el passeig, una festa local… esdevenen espontàniament el despatx” de l’alcalde o regidor”.

Forns fa bandera de les polítiques socials, que van constituir un dels seus eixos, especialment els anys que la crisi econòmica va colpejar fortament: “si hi ha quelcom que no oblidaré d’aquesta etapa de vuit anys de govern municipal és l’ideari del que vam anomenar el Sitges de les persones, construït a partir dels principis que regeixen la justícia social”.

Podeu llegir l’article sencer a L’Eco d’aquesta setmana, que trobareu als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

També pots veure