Sitges està per sobre del consum d’aigua permès

- Publicitat -

Sitges ha mantingut un consum al voltant dels 230 litres durant la fase d’excepcionalitat, excepte en aquests últims mesos: 261 al setembre i 251 a l’octubre. Per això, el consistori, que reconeix que el consum ha estat excessiu al setembre, ha rebut una sanció per part de l’ACA d’aquest mes, de 50.000 euros. Tanmateix, en comparació amb la resta de la comarca en aquest període, està per sota d’Olivella (411), Canyelles (355) o Cubelles (306); i amb relació amb altres poblacions turístiques de la mateixa mida, ha tingut un consum similar: Salou (278) o Lloret de Mar (244).

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament vol buscar qui són els “grans consumidors”. Fonts municipals apunten que molt probablement podrien ser els grans hotels, als quals s’adreçaran per demanar “encara un ús més racional de l’aigua”, perquè els consta que ja estan duent accions. En aquesta línia, des del Gremi d’Hostaleria expliquen que treballen tant en la conscienciació als seus clients –per exemple, amb la recomanació de la reutilització de les tovalloles– com en el canvi d’equipaments perquè siguin més eficients –amb cisternes de doble polsador o aixetes amb tancaments automàtics.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem un especial de dues pàgines a la crisi climàtica i expliquem les mesures que prendrà l’Ajuntament per frenar-ho. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats