
A L’Eco d’aquesta setmana expliquem com serà la Festa Major, quan estaran els habitatges de protecció oficial i on actuarà el nou radar de control de la velocitat. També exposem la presumpta estafa perpetrada per un sitgetà, la demanda de professionals de la restauració, el retorn al toc de queda i quina és la història, sovint oblidada, del Club Deportiu Sitgetà, que va assolir notables èxits als anys vint del segle passat.
L’actualitat local posa el focus en un dels temes més greus a la vila: l’elevat preu d’accés a l’habitatge. Expliquem en un ampli reportatge els nous augments i que la mitjana ja supera els 1.000 euros. En les mateixes pàgines també detallem com són les tres promocions que està duent a terme l’Ajuntament i els requisits per poder-hi accedir.
Els detalls de la Festa Major i les novetats del programa i els seus protagonistes centren la nostra atenció aquesta setmana. També abordem les restriccions vigents per a celebrar les festes. També parlem de la celebració de la Festa del Vinyet, ahir dijous, limitada per la Covid, i la inauguració d’una nova església a la urbanització Rat Penat.
Altres temes d’actualitat local són els controls que farà la Policia Local de la velocitat a través d’un radar, les deixalles recollides al litoral de Sitges, les necessitats de professionals a la restauració, les disputes internes al Govern municipal arran el projecte de l’Autòdrom i la presumpta estafa de 83.000 euros perpetrada per un sitgetà a Eivissa. També posem el focus en el retorn del toc de queda i l’evolució de la pandèmia, tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes, amb l’anàlisi de diverses dades sobre la cinquena onada.
Aquesta setmana publiquem un nou capítol de les papallones de Sitges, entrevistem Carla Artigas, expliquem l’estiu de la DJ Núria Scarp i narrem els 100 anys de Maria Pepa Julià i Ribas. El relat de Malvasia de Lletres és de Carmen Seijas.
A les pàgines de L’Eco in English posem el focus en l’evolució de la pandèmia a nivell local, el retorn del toc de queda i la implantació de multes als amos que no recullin els excrements de gossos.
La informació cultural passa per la nova ruta literària estrenada pels carrers de Sitges, la segona setmana del Festival Jardins Terramar, l’avanç de programació del Festival de Cinema tots els detalls de Barraques, el premi guanyat per Joan Duran i l’exposició Arquitectures urbanes al GER.
A Esports expliquem com va ser la Nit de l’Esport i quins van ser els guanyadors, els nous ajuts a l’esport femení i inclusiu, el bronze olímpic de Jordi Xammar i els triomfs de Carles Mahiques, Linda Bugnion i Alejandro Bravo. A més, publiquem un ampli reportatge sobre el Club Deportiu Sitgetà, un equip local de futbol que va assolir notables èxits ara fa cent anys.
A les pàgines de Ribes expliquem com seran els pressupostos participatius de l’Ajuntament, les millores a l’enllumenat, la caiguda d’una xarxa de traficants i la reunió entre Abigail Garrido i els afectats per la invasió de paneroles.
Aquesta setmana comptem amb les firmes de Justo Conde, Esther Domingo, Sali Esparducer, Jordi Fusté, Xavi Huete, Pep Moliné, Ful Navalón, Bridget Nelson, Tim Parfitt, Josep Orriols, Òscar Ortiz, Oskar Stöber i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Francesc Borderia (Sitges) i Lali Miret (Ribes). L’apunt és Natàlia Butí.
Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.
Compreu l’edició d’iQuiosc.
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA