
El raïm de les dues hectàrees de que el Celler de l’Hospital de Sant Joan Baptista té a Aiguadolç no es podrà destinar enguany a l’elaboració de Malvasia de Sitges. La major part se l’han cruspit els porcs senglars del massís, una part dels quals ha pres com a costum baixar a Aiguadolç a menjar-se el dolç raïm.
L’acció dels porcs senglars ha deixat sense producció de Malvasia de Sitges la partida d’Aiguadolç i, fins i tot, ha fet malbé algunes vinyes, que s’hauran de reeemplaçar. L’Hospital havia col·locat fils elèctrics i altres elements de protecció, però la mutiplicació de porcs senglars ha aconseguit superar-los tots.
Dimarts, el Celler va fer la verema, que enguany s’ha limitat a la vinya urbana de l’Hospital. La setmana passada en va collir 1.500 quilos de raïm, que es preveu de notable qualitat. Amb tot, la previsió és que l’anyada mantingui la mateixa producció que l’any passat, ja que bona part del raïm prové dels ceps de Malvasia de Sitges plantats els darrers anys a Ribes i a Olèrdola.
La verema a l’Hospital es va avançar a dimarts de la setmana passada davant la previsió que les tempestes de l’endemà no malbaratessin també aquest raïm.
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA