Guanyem no participarà en un Govern que no prioritzi la municipalització de les llars d’infants

- Publicitat -
Júlia Vigó, regidora d’Habitatges; Lorena Lucas, candidata a l’Alcaldia, i Maria Junyent, presentadora de l’acte.

Garantia de drets de les persones; models econòmics i ocupació i municipalització de serveis bàsics; associacionisme local i cultura,  canvi climàtic i lluita contra els macroprojectes, són els quatre grans eixos del programa electoral de Guanyem, que van presentar ahir al vespre en un Ateneu ple amb més de 40 persones, tot i el canvi de lloc d’última hora a causa de les males previsions meteorològiques. Els primers espases de la llista i la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, van anar desgranant cada un dels blocs, en un acte que va presentar Maria Junyent.

La cap de llista, Lorena Lucas, i Júlia Vigó, van ser les encarregades de parlar dels drets de les persones: drets bàsics com són l’habitatge, desenvolupant més recursos residencials amb control públic, passant per educació, la salut i la salut emocional. També van destacar que Sitges ha de ser una vila inclusiva, accessible i segura per a tota la ciutadania. Finalment, van ressaltar les polítiques feministes i de perspectiva de gènere que implementaran si governen: apostar per l’esport femení o fer una xarxa d’acompanyament potent a les víctimes de violència masclista.

L’exregidor de la CUP, Pol Vigó, i Albert Corominas, número 5 i 7 respectivament, van desxifrar la part econòmica del programa. Guanyem aposta fermament per la gestió municipal de les llars d’infants, ja que “és una anomalia que estigui la gestió privatitzada i ha comportat problemes del servei pel que fa a condicions laborals de les treballadores”, van explicar Vigó i Corominas, i van concloure que no participaran en un Govern que no prioritzi la municipalització de les llars d’infants.

Per a Guanyem –i la majoria de la població– la cultura ha de ser accessible i l’associacionisme és un element clau per arribar-hi. Josep Maria Tubau, número 2 de la candidatura, va remarcar el paper de l’Ajuntament que “ha de servir per a coordinar les entitats i, sobretot, que no posi traves: l’Ajuntament ha de ser el facilitador”. Per altra banda, Prado García, número 3, va tractar el tema de l’estabilitat i la participació del calendari de programació cultural: “no només ha de ser estable, sinó que també ha de ser participat pels diferents actors locals que generen propostes culturals”.

L’últim eix el van defensar Manel Lázaro i Quique Delgado, números 8 i 13, que van posar sobre la taula el debat de platges i van contraposar arguments científics que “evidencien que la dinàmica litoral està travessada pel canvi climàtic i que, per tant, hi ha qüestions que són indefugibles i que, per més que hi hagi una mirada política o un interès econòmic, no podem obviar”. També van donar el seu punt de vista dels principals macroprojectes que estan en desenvolupament, com són l’Autòdrom i Vallcarca, als quals el partit municipalista s’hi oposa, ja que “devasten el territori i provoquen una pèrdua d’espais naturals i la seva biodiversitat”.

Especial de L’Eco sobre el 28M. Aquesta setmana publiquem un suplement especial de resum de les 11 legislatures  municipals a Sitges que hi ha hagut des de la restauració de la Democràcia. Hi trobareu els resultats de totes les eleccions i un repàs a tots els mandats, tant de la situació política com de les principals actuacions dutes a terme.

La informació electoral també repassa l’inici de campanya i els actes recents de les diferents forces, tant de Sitges com de Sant Pere de Ribes. També analitza la disputa del vot entre Guanyem i els Comuns i entrevista, a Sitges, David Martínez (SGI) i Nacho Rubí (FxS) i a Sant Pere de Ribes, Óscar León (Valents) i Ramon Gázquez (Reacciona).

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegiu a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats