
L’Eco d’aquesta setmana aborda la incertesa dels quatre edificis de primera línia de mar afectats per la línia marítimo – terrestre, l’augment del virus i el seu efecte a les escoles, el nou protocol de Carnaval, les denúncies masclistes a nivell local, el Tapa a tapa, la Nit de Premis i els nous reptes de l’Hoquei Patins, entre molts altres temes.
El futur del Club de Mar, el Pic Nic, el Kansas i les instal·lacions de platja del Club Natació són tractats a L’Eco d’aquesta setmana. Recollim la incertesa dels titulars d’aquestes edificacions, la situació en què es troben i la intenció de l’Ajuntament de renovar les llicències, però amb limitacions.
La informació local també passa per l’augment considerable del virus i el confinament provisional de 128 alumnes de Sitges i 105 de Sant Pere de Ribes. També tractem del retorn de les males olors de l’abocador del Garraf i l’avaria de Rodalies, que va deixar tancats prop de dues hores diferents passatgers.
A les nostres pàgines també tractem el 25N i recollim el testimoni de dones maltractades, a més del balanç de la violència masclista i les denúncies efectuades, tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes. També us expliquem que les rues de Carnaval mantindran el consum d’alcohol i quins són els canvis que incorpora el nou protocol. També us informem sobre quina és la nova Comissió de Corpus i us donem tots els detalls del Sitges Tapa a Tapa, que va començar ahir.
La informació festiva i social també passa per la celebració dels 50 anys de colles castelleres sitgetans, l’inici de la campanya de Nadal, l’exposició sobre la llengua catalana a la Biblioteca Santiago Rusiñol, la inauguració del nou Caprabo i el retorn del Correspurnes a les Roquetes. També us expliquem que L’Eco ha estat guardonat amb el premi a la millor publicació periòdica en català per part dels editors de premsa.
Les pàgines de L’Eco in English tracten de l’augment de la Covid, de la confirmació del Club de Mar que no té cap acta d’enderroc, de l’avaria a Rosalies i del caga Tió.
La secció de Ribes posa l’atenció en la consolidació del transport públic a demanda, l’augment en 850.000 euros dels comptes municipals per a partides socials, la reforma d’Urgències a Sant Camil i la detenció de l’autor de quatre robatoris a les Roquetes.
La informació cultural posa l’accent en la Nit de Premis Sitges el premi català de fotografia per a Jordi Piqué, l’exposició de Car de la Peña, el retorn a Ribes del Teatre de l’Oprimit i la presència local a la Setmana de l’Art a Catalunya. També entrevistem l’artista Isabel Pruna.
A les pàgines d’Esports parlem dels reptes del Club Patí Sitges a partir de les reflexions de Jofre Vilà, de l’oportunitat del sitgetà Franky Portí amb el Mollerussa, del bon inici dels Màsters del CN Sitges, del dol al CD Ribes per la mort de Joan Baqués i dels guardons del Club Rítmica Sitges.
Aquesta setmana comptem amb les firmes de Francesc Alcaraz, Dani Carabantes, Josep Maria Contijoch, Juanjo Corcuera, Pepa Masó, Marisa Mena, Míriam Ojeda, Jeremy Ottewell, Elizabeth Perry, Joan Rodríguez, Gabi Serrano i Marta Torrijos, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són d’Alba López Varas (Sitges) i Lali Miret (Ribes) i l’apunt, de Laia Romero.
Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.
Compra’l a l’iQuiosc.cat
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA