La Setmana de la Malvasia revindica el patrimoni i la projecció del vi de Sitges

- Publicitat -

Amb l’arribada del novembre, Sitges torna a reivindicar una part de la seva identitat amb la Setmana de la Malvasia. Durant quinze dies, el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (CIM), esdevindrà de nou l’epicentre d’aquesta varietat de raïm ancestral i genuïnament sitgetana. Enguany, a més, ho farà reivindicant les arrels i l’hospitalitat, commemorant els 700 anys de la fundació de l’Hospital, que en el seu dia va ser l’artífex que aquesta varietat, cada cop més apreciada, no desaparegués del tot.

L’acte inaugural de la 10a edició es va celebrar ahir, amb la presentació de les activitats, projectes i objectius que s’impulsaran aquests dies al voltant dels vins fets amb malvasia. La vetllada, a més, servirà per presentar l’ambaixadora d’enguany, Anna Baqués. La tria no és casual, com a besnéta i néta dels dos enginyers agrònoms que van mantenir, preservar i atresorar el coneixement de la Malvasia de Sitges, seguint des de ben jove les passes del seu avi, Antoni Almirall i Andreu. A més de liderar el Celler de l’Hospital fins a l’any 2005, també és la creadora d’un dels vins de malvasia més emblemàtics, el Blanc Subur.

A banda de la inauguració, la Setmana de la Malvasia promou tretze activitats per a tots els públics al voltant d’aquests vins que s’elaboren, no només al massís del Garraf, sinó arreu de Catalunya i més enllà, realçant que “la Malvasia de Sitges és molt més que un vi dolç”. A més, el programa inclou la novetat de la lectura teatralitzada del sainet La Malvasia de Sitges, una comèdia en vers escrita al segle XIX per Francesc de Sales Vidal, recuperada i interpretada pel grup Gent de Teatre de Sitges, dirigit per Xavier Canals, i que es converteix en un dels actes destacats dels 700 anys de l’Hospital.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats