LOADING

Type to search

Actualitat

El Club de Mar nega cap notificació d’enderroc

Patins al Club de Mar (Foto: CMD)

El Club de Mar de Sitges no ha rebut cap notificació d’enderroc del seu edifici, segons ha subratllat avui la seva junta directiva. Ho ha fet arran d’una informació apareguda ahir en alguns mitjans de comunicació, que indicava que deu clubs nàutics de Catalunya –entre els quals el Club de Mar– haurien estat notificats que havien de tirar a terra les seves instal·lacions.

La informació recollida per diferents mitjans apuntava que la Direcció General de Costes i Mitjà Marí, depenent del Ministeri de Transició Ecològica, ha previst l’enderroc de deu clubs nàutics de Catalunya, entre els quals el Club de Mar de Sitges. I que, en conseqüència, la Generalitat –en tant que administració gestora– ho havia comunicat als afectats. Segons el club sitgetà, la notificació només ha arribat al Club Nàutic de Badalona.

El que sí que és cert és aquests deu clubs estan pendents de renovar –o revocar– la llicència que ocupen en l’espai en la línia marítimo-terrestre un cop ha passat el temps d’ocupació. El procés fa anys que dura i el mateix Club de Mar va presentar un contenciós administratiu fa dos anys a la decisió de la Generalitat. Aquest contenciós també ha estat presentat per les altres dues societats locals afectades: el Club Natació (que té unes petites instal·lacions a la platja), el Pic Nic i el Kansas. El contenciós està pendent de resolució.

Com el Club de Mar de Sitges n’hi ha nou més a Catalunya que estan a l’espera d’obtenir una renovació de la concessió. Són, a més del de Badalona, els clubs nàutics de Cubelles, Castelldefels, Torredembarra, Badalona, Vilassar, Calella de Mar, Cabrera, Canet i Pineda.

L’any passat, el Club de Mar va rebre una sanció de 60.000 euros per part de l’Estat per excés d’ocupació dels espais dedicats a activitat esportiva. Aquesta entitat disposa d’un club nàutic amb notable activitat, que ha guanyat importància en els darrers anys, del qual estan sortint esportistes júniors amb projecció i que el setembre passat va organitzar un campionat estatal de patí.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure