El debat sobre els gossos, els sorolls i l’augment del virus, a L’Eco

- Publicitat -

L’Eco d’aquesta setmana aborda la perillositat d’alguns gossos al carrer, l’augment de les actuacions policials pel soroll, l’increment dels positius i els indicadors epidemiològics, els parcs infantils, el projecte Humans of Sitges, el liderat del Sitges i el derbi entre Barça i Espanyol vist des d’una mirada: la de les mares de dues jugadores locals del primer equip femení de tots dos clubs.

L’augment d’atacs d’alguns gossos a la via pública ha generat un debat sobre les actuacions què cal aplicar, però també sobre les causes. En parlem a L’Eco d’aquesta amb un ampli reportatge, que prova de treure l’aigua clara d’un debat que admeti múltiples visions.

La informació local també passa per l’increment considerable dels serveis policials per problemes acústics, la reducció del botellot, la creació d’un nou parc infantil o l’inici de les obres de millora de Terramar, entre d’altres temes. També exposem amb diverses dades l’augment destacat del virus en els darrers dies, que ha multiplicat els indicadors per quatre a Sitges.

Aquesta setmana també us exposem el projecte Humans of Sitges, basat en fotografies i entrevistes que transmeten vivències locals, la Ruta del Xató, la participació de l’empresa Tomás Gracia en els treballa de neteja de l’illa de la Palma i el viatge dels carpantes del Prado a Madrid.

El derbi de demà entre el Barça i l’Espanyol ens ha dut a entrevistar les mares de dues jugadores dels equips femenins de tots dos clubs: la ribetana Aitana Bonmatí i la sitgetana Xènia Pérez: hem conversat amb Rosa Bonmatí i Ara Almiñana. També publiquem un ampli reportatge de l’historiador Jordi Milà sobre el pas per Sitges de la Putz, una jove alemanya que va perdre la vida a la Guerra Civil.

Les pàgines L’Eco in English tracten el confinament de dues aules a Ribes, la reducció del botellot, les afectacions locals per la crisi mundial del comerç i el renaixement del Mercat Vell com a espai cultural.

La informació de Ribes tracta les denúncies dels treballadors de l’Espai Blau, les proteccions contra el foc a Can Plana i Mas Alba, un accident mortal i la campanya de Fem Poble per a les municipals del 2023.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Magí Almirall, Carla Casalots, Xavi Coll, Laura Cosialls, Irene Estévez, Rubén García del Horno, Roger Gregory, Ramon Hernández, Tim Parfitt, Jordi Milà, Toni Segarra i Dani Serra, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Núria Camps (Sitges) i Miquel Muç Vall (Ribes) i l’apunt, d’Horacio Elena.

La informació cultural passa pels treballs arqueològics del sitgetà Joan Garcia Targa amb els maies, l’exposició de Toli al Ger, la reobertura del Mercat Vell, l’edició dels Premis Palacios, la Peça del Mes dedicada a una obra de la Fundació Stämpfli i el debut de Carles Roig en una sèrie.

A Esports abordem el liderat del Sitges, els bons papers dels equips locals a la Tercera Catalana, l’incident masclista en el derbi de bàsquet entre el Sitges i el Ribes i la victòria d’Iván Moreno, entre d’altres temes.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats