El descens dels estocs, les revisions urbanístiques i el retorn de les festes, a L’Eco

- Publicitat -

Les conseqüències locals de la crisi mundial del transport, el procés jurídic sobre les revisions urbanístiques, el vandalisme a l’ermita de Santa Bàrbara, la baixa incidència del virus i les previsions del retorn a la normalitat de la cavalcada de Reis i del Ral·li de Cotxes d’Època són alguns dels temes que centren l’atenció de L’Eco aquesta setmana.

La crisi d’abastiment a escala mundial causada pels retards en el transport marítim provoquen la falta d’estoc en molts comerços de la vila. En parlem en un ampli reportatge a L’Eco d’aquesta setmana.

L’actualitat local també passa pel Pla Urbanístic anunciat per la Generalitat que delimitarà algunes de les zones de creixement previstes. També abordem la contenció dels índexs epidemiològics en la banda baixa, el vandalisme que afecta a l’ermita de Santa Bàrbara, la detenció d’un veí de Sitges per estafa, la celebració del Sitges Next, la valoració del servei de vigilància a les platges o l’arribada de porcs senglars a Vallpineda, entre d’altres temes. També recollim dos nous perfils professionals de la recuperació: Jordi Carbonell (Agència de Viatges Sitges) i Patrícia Iglesias (Creu Roja).

La recuperació de la Cavalcada dels Reis d’Orient també és motiu d’atenció a L’Eco. Us expliquem quina és la previsió de la comissió. També abordem el retorn presencial del Ral·li de Cotxes d’Època després de dos anys d’absència i l’inici de la Setmana de la Malvasia.

Aquesta setmana publiquem un ampli reportatge de Jordi Barrachina sobre Ramona Torrent, una dona independent avançada al seu temps. Les entrevistes d’aquesta setmana són, per una banda, a les artesanes María Inés Seoane i Elvira Sanahuja i, per una altra, a l’estudiós Frederic Malagelada. El relat de Malvasia de Lletres és de Carmen Seijas.

Les pagines de Ribes posen el focus en els resultats dels Pressupostos participatius, les queixes del comitè d’empresa de Sant Camil, l’arranjament dels camins de Can Lloses, el reconeixement de la tasca de Tegar i el reconeixement municipal en un seminari iberoamericà, entre d’altres temes.

La informació cultural passa per les exposicions del trencadís gaudinià oberta als Museus de Sitges i la itinerant de l’homenatge a Miquel Martí Pol, en la qual hi participen escriptors i artistes locals. També parlem d’El Pati Filosòfic, del nou disc d’El Gato rojo i del Premi amb el nom d’Antoni Sella que s’incorporarà a la Nit de Premis.

La informació d’Esports aborda els vint anys de la celebració del primer Mundialet de Clubs a Sitges, de la nova placa de Juan Carlos Unzué a Aiguadolç, del rècord de Luka Koek, dels derbis d’hoquei patins, del grup de ribetans al Camino de Santiago i del Taekwondo. També recuperem les classificacions dels equips locals.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Jordi Barrachina, Patricia Benson, Alejandro Conde, Josep Maria Contijoch, Ana Echevarría, Rubén García del Horno, Laura Gómez Ill, Peter Harris, Brandon Jones, Maria Junyent, Jordi Mas i Isidre Roset, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són d’Eva Martín (Sitges) i Belén Álvarez (Ribes) i l’apunt, de Blanca Benítez.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats