LOADING

Type to search

Actualitat

La crisi mundial de distribució afecta el comerç local

Algunes prestatgeries, com aquesta d’una ferreteria de Sitges, estan començant a notar el retard en la distribució

La crisi del transport marítim –amb una escassetat de contenidors i vaixells que encareix preus i provoca demores– i la falta de xips i components electrònics estan provocant una manca d’estoc en molts dels comerços de tot el país, també a Sitges i a Sant Pere de Ribes.

En primer lloc, la falta de xips està afectant principalment les tecnologies més modernes: “els productes que porten electrònica, a un nivell més alt, que estan relacionats amb els mòbils, són la part més afectada”, explica Montse Fonoll, d’electrodomèstics Fonoll. Jaume Andreu, de la botiga d’informàtica Micromina, també es troba amb la mateixa problemàtica: “hi ha manques d’estoc, en general, de tots els components”, diu, “però sempre s’intenta buscar una alternativa pels clients”.

En canvi, en altres sectors la manca d’estoc està repercutint en la facturació total. És el cas de la indústria tèxtil, un camp especialment dependent dels productes que provenen de l’exterior: “aquest any està sent impossible fer reposicions, perquè les marques no tenen estoc”, afirma Noelia Jiménez, d’Outfit Sitges.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un ampli reportatge, on detallem com està afectant a nivell local la crisi de distribució. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA


ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure