
La sisena edició del programa la Llotja, presentat a finals de setembre, continua amb la idea de donar a conèixer el producte autòcton i de proximitat de la comarca, especialment en termes alimentaris. Organitzat per l’Agència de Desenvolupament Node Garraf, el programa ha publicat el nou calendari d’activitats per al darrer trimestre d’enguany, entre les quals s’inclouen uns cursos de cuina del mar per a professionals que es faran a l’Escola d’Hostaleria de Sitges.
Es tracta de tres sessions, que aniran a càrrec de xefs sèniors de restaurants de la comarca: Xavier Mestres, Florencio Martínez i Pedro López, membres del Senat Gastronòmic del Garraf. L’objectiu és transmetre el coneixement de la tradició culinària del territori als cuiners més joves, per tal de recuperar peixos i maneres de cuinar que, sovint, costen de trobar a les cartes dels restaurants de la comarca: des d’un escabetx fins a altres plats més elaborats, com suquets. Així, la proposta neix d’aquesta necessitat detectada, amb la voluntat d’evitar la pèrdua dels plats característics del territori.
El primer taller començarà el proper dilluns 30 d’octubre, amb l’all com a protagonista; el següent, el 13 de novembre, se centrarà en les herbes aromàtiques, com el fonoll; i en el darrer, el 27 de novembre, es presentaran plats de tota la vida, com la sopa blanca del Garraf. Les inscripcions per apuntar-se als cursos encara estan obertes.
D’altra banda, l’Escola d’Hostaleria també serà escenari del Capvespre del Peix Senzill, el 16 de novembre. Un sopar que té com a protagonistes algunes de les espècies més modestes de peix, amb la voluntat de reivindicar el seu interès culinari.
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA