LOADING

Type to search

Actualitat

L’impacte del virus, l’actualitat escolar i els 150 anys del Retiro, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana presta una atenció especial a l’impacte del virus a Sitges i a Ribes, que ha situat tots dos municipis amb uns nivells d’incidència desproporcionats. També dedica una atenció especial al balanç del curs escolar i els reptes plantejats per l’Escola Pia i el Benaprès, als drons que han començat a sobrevolar a les platges, al primer balanç de la temporada turística, als 150 anys del Retiro i a l’arribada de tres sitgetans als primers equips masculí i femení del RCD Espanyol.

L’abast de la cinquena onada mereix una atenció especial a les nostres pàgines aquesta setmana. Hi exposem la situació actual, acompanyats de dades que mostren per què Sitges ha esdevingut el municipi de Catalunya amb major expansió de la Covid. També tractem el procés d’incubació del virus i expliquem l’impacte que l’onada està tenint al CAP.

L’actualitat local també s’atura a la implantació del toc de queda, les aglomeracions viscudes a la platja i els espigons en les darreres setmanes; el servei dels drons per a mesurar l’ocupació de les platges; l’ocupació hotelera, que resisteix el cop de la cinquena onada; la contractació de 36 informadors, o l’actuació de millora als túnels de tren entre Sitges i Garraf, entre d’altres temes.

Els 150 anys del Retiro també centren l’atenció de L’Eco aquesta setmana, amb crònica de l’acte commemoratiu i articles de Joan Yll i Josep Maria Matas. L’artista Josep Maria Rosselló recorda Toni Sella i entrevistem la presidenta del GER, Iolanda Maurici; l’impulsor dels vermuts de Sitges, Miguel Díaz, i el músic Joan Pinós. També publiquem un nou capítol de les papallones de Sitges. El relat de la Malvasia de Lletres és de Maite Sastre.

La informació de Ribes s’atura en la proposta del PSC per desdoblar la C-31. També parlem del tren orbital, dels nous ajuts municipals al teixit econòmic, de l’incendi al Parc Central i de la visita de l’ex-regidor Joan López a Carles Puigdemont.

La informació cultural passa pel cartell del Festival Dona; la declaració del Prado com a Bé d’Interès Cultural; el festival de dansa Vaivé, a Ribes; el premi al compositor Xavier Pagès; els preparatius del nou festival d’òpera, i les exposicions a la Biblioteca Manuel de Pedrolo.

Les pàgines d’Esports posen el focus en el sitgetà Aleix Gorjón, que està entrenant amb el primer equip del RCD Espanyol, a més de la renovació de Xènia Pérez pel femení i de Jaume Jordi Llopis com a segon entrenador. També parlem del Reale Roquetes de futbol sala, dels èxits sub-12 de la Penya d’Escacs i dels infantils del Club Natació, a més d’un nou podi de Gisela Carrión.

La secció L’Eco in English entrevista el codirector del Festival Jardins de Terramar, Joan Ramon Rodríguez, i recull articles d’Anneka Lot, David MacLean i Gabriela Schellekens.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Francesc Alcaraz, Pere Badia, Ángelo Gómez, Chrustian López, Xavier Miret, Jordi Mollà, Llorenç Roca, Josep Maria Rosselló, Xavi Ripoll, Cèlia Sánchez – Mustich i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són d’Anton Ferret. L’apunt és de Laia Romero.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure