LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La nova incidència de la Covid assoleix xifres d’onada a Sitges

El carrer Sant Francesc, ahir al matí

La nova irrupció de la Covid està dibuixant un mapa epidemiològic de nou alt a Sitges. El nous positius i el conjunt dels indicadors estan a l’alça, mentre que Sant Camil també ha augmentat considerablement el nombre de pacients amb coronavirus. La part bona de tot plegat és que la immensa majoria de casos són lleus i sense afectacions sanitàries.

Les dades actuals de la Covid a Sitges s’acosten al que havien estat algunes de les onades anteriors. Entre el 17 i el 23 de juny es van registrar 72 casos nous a la vila. La setmana anterior havien estat 63, i la d’abans, 27. A aquestes xifres cal sumar els positius que no es comuniquen a Salut, perquè han estat detectats amb tests d’antígens adquirits a les farmàcies i no han requerit de baixa laboral.

Aquesta situació ha deixat el risc de rebrot a Sitges en 651 punts, un augment respecte la setmana anterior, que era de 524. Fa un mes estava en 121. En el conjunt de Catalunya el risc està marcat en 599 punts.

Amb tot, hi ha dos indicadors que han baixat lleugerament en els darrers dies, fet que augura que l’expansió actual no anirà molt més enllà. Es tracta, per una banda, de l’índex que mesura la propagació del virus (l’rt), que ara està en 1,64 i fa una setmana se situava en 1,93; i, per una altra, el percentatge de proves positives, que s’ha situat en el 33,01 per cent, mentre que set dies abans havia assolit el 40 per cent, la xifra més elevada des de la irrupció de la pandèmia, la primavera del 2020. El 33 per cent actual és, però, un percentatge excessivament alt i similar al del conjunt de Catalunya (32,65). A Sant Pere de Ribes, les xifres són notablement inferiors que a Sitges. El risc de rebrot està en 386 punts i l’rt en 1,41, mentre que la positivitat no arriba al 20 per cent.

Malgrat l’augment de les xifres, l’impacte de la Covid està sent baix des d’una òptica sanitària. La majoria de casos són de caràcter lleu, especialment, entre les persones que tenen completa la pauta de vacunació.Tampoc hi ha afectacions greus a l’Hospital de Sant Camil, si bé el nombre de pacients amb Covid s’ha multiplicat per quatre en només quinze dies. Ara està en 39, mentre que a mitjans de mes se situava en 10. Aquest augment ha estat produït en part per la transmissió del virus per part de sanitaris del centre a pacients ingressats amb altres malalties. Aquest mes de juny s’han produït dues defuncions de pacients a Sant Camil que tenien el virus. No es tracta de persones ingressades per haver contret la Covid, sinó que l’havien agafat un cop estaven en la fase terminal.

Notícies relacionades:
Sant Camil multiplica per quatre els ingressos de Covid en 15 dies (28 de juny de2022)
El risc de rebrot supera a Sitges els 500 punts i els positius es disparen (23 de juny de 2022)
El nivell de contagi de la Covid és el més baix del 2022 (31 de maig de 2022)
Sitges i Ribes es mantenen amb una incidència mínima de la Covid (11 de maig de 2022)
Un brot de Covid a Sant Antoni fa pujar lleugerament els ingressats a Sant Camil (19 d’abril de 2022)
La Covid recula a nivells baixos a Sitges (6 d’abril de 2022)
Els índexs epidemiològics de Sitges tornen a ser com la mitjana catalana (25 de març de 2022)
La mitjana dels nous contagis de Covid puja a prop dels 50 anys (23 de març de 2022)
El repunt de la Covid pel Carnaval comença a retrocedir (17 de març de 2022)
158 persones han mort a Sitges i a Ribes amb Covid en dos anys (15 de març de 2022)
El Carnaval deixa a Sitges una setena onada de la Covid (10 de març de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure