La pandèmia pressiona les platges

Cartell al Sausalito que informa del tancament

La reactivació de la vida social ha fet revifar el virus, que ha agafat l’enèsima embranzida. La pitjor part, de moment, se l’han endut les platges. Si fa unes setmanes, el Xiringuito Carbonell va haver de tancar per diversos contagis entre els seus treballadors, ara, la Covid ha envestit el Sausalito. L’establiment de la platja de la Barra tancarà durant els pròxims deu dies, ja que alguns dels seus empleats van donar positiu després de testejar tot l’equip.

En una situació similar es troba l’Hola, el negoci de la platja de Cap de Grills, que avui no ha obert les portes, ja que resta a l’espera de fer una PCR a tots els seus treballadors, per conèixer si són o no positius. Diversos dels seus empleats han estat en contacte amb companys seus del Xiringuito Zero de Vilanova –el regenten els mateixos propietaris– que ha hagut de tancar durant deu dies, per diversos positius en la seva plantilla.

La pandèmia pretén tornar a treure el cap, però els números només són dolents en el nombre de contagis: els hospitals, a hores d’ara, no estan patint. El 90 per cent dels contagiats es concentren entre els joves menors de 30 anys –la gran majoria d’ells encara no han rebut cap dosi de la vacuna– i entre els que tenen entre 30 i 49 anys, que encara no tenen la immunitat.

Per altra banda, els empresaris de l’oci nocturn també es mostren preocupats, ja que no poden garantir el compliment de les mesures de prevenció de la pandèmia dins dels seus locals i demanen la implementació del test d’antígens previ i la vacunació dels menors de 30 anys, el grup d’edat on se situa el seu públic més fidel.

A L’Eco d’aquesta setmana hi trobareu tota la informació ampliada amb les negatives dades de la pandèmia d’aquests últims dies i l’afectació que està tenint a tots els sectors.

Notícies relacionades:
Menys gent als espigons, més al Dos de Maig (27 de juny de 2021)
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (28 de juny de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats