LOADING

Type to search

Actualitat

L’ermita de Santa Bàrbara, vandalitzada de nou

Estat actual de l’ermita, amb la porta i el vidre trencats

L’ermita de Santa Bàrbara ha tornat a estar vandalitzada, menys de tres mesos després de l’anterior vegada. La porta i el vidre frontal han estat trencats i s’hi han fet nous grafits a la façana.

Els incidents van succeir fa uns dies, quan feia poques setmanes que l’Ajuntament havia intervingut per a reparar les anteriors actuacions incíviques. El vandalisme d’aquest cop ha estat molt similar al de la primavera passada, en què els autors també van actuar als interiors i a l’exterior de l’edifici. En aquells moments, l’Ajuntament va instal·lar una placa metàl·lica a la porta per tapar els desperfectes, però ara la destrossa s’hi ha produït al costat. L’efecte que genera l’ermita i la masia en ruïnes del costat resulta llastimós.

L’ermita de Santa Bàrbara és propietat de l’Ajuntament des de desembre de 2018, quan els promotors de La Plana i Santa Bàrbara la van restaurar i cedir al municipi, junt amb la masia del costat, en virtut del conveni signat amb l’alcalde d’aleshores, Miquel Forns, en el qual també cedien 7 hectàrees per a equipaments i diverses parcel·les per a construir 500 pisos de protecció oficial.

L’Ajuntament va organitzar una festa de recepció, en format d’aplec, però després no se n’ha tornat a fer càrrec de l’ermita. L’espai, que va dessacralitzat per tenir funcions culturals de petit format, no ha tingut cap mena d’atenció i es troba en un estat d’abandonament i sense ús públic. Al costat, la masia també espera una actuació de reforma de l’Ajuntament, un cop resolgui si s’ha de mantenir l’estructura.

L’Associació de Veïns de Santa Bàrbara ha tornat a protestar per l’abandonament que pateix l’ermita i la deixadesa en què es troba la masia. Amb l’obertura dels nous carrers, a tots dos espais s’hi pot accedir amb facilitat.

Notícies relacionades
L’ermita de Santa Bàrbara evidencia signes d’abandonament (22 d’abril de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure