LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Primer dia en dos mesos sense cap positiu nou a Sitges

El carrer Jesús, avui dilluns al migdia

Ahir va ser el primer dia en dos mesos que Sitges no va registrar cap positiu nou de Covid. Després d’una setmana amb vacil·lacions i canvis, els indicadors han iniciat un continu descens, que acosten el panorama a la normalitat prèvia a la cinquena onada.

A començament de juliol es van arribar a detectar 365 positius nous en una sola setmana, el màxim registrat des de l’inici de la pandèmia. Aquest darrera setmana han estat una desena part: 36. A més, a mida que avancen els dies, els nous casos són cada cop menys. Ahir no n’hi va haver cap i abans d’ahir només dos.

L’augment de l’1,28 per cent registrat a Sitges aquesta setmana suposa una millora notable respecte el 3,27 de la setmana passada o el 10,58 de fa tres. És un augment de gairebé la meitat de la mitjana catalana, que ha estat del 2,10 per cent. A Sant Pere de Ribes, l’increment ha estat de l’1,82.

El risc de rebrot també ha baixat a Sitges a gairebé la meitat en una setmana i avui està en 312. És una xifra encara alta, però lluny de l’alarma de setmanes enrere. Les previsions, a més, indiquen que continuarà desinflant-se en els propers dies. A Sant Pere de Ribes també ha baixat fins el 322 (fa una setmana estava en 714).

La velocitat d’expansió del virus (rt) també ha tornat a baixar, després del lleuger augment de la setmana passada: avui està en 0,70, mentre que a Sant Pere de Ribes s’ha situat en 0,58, la xifra més baixa des de mitjans d’abril.

La positivitat de les proves PCR i test d’antígens també continua baixant: a Sitges està en l’11, 71 per cent i a Sant Pere de Ribes en el 7,99. La mitjana catalana és 10,23 per cent.

Notícies relacionades:
Els indicadors tornen a ser superiors a la mitjana catalana (5 de maig de 2021)
L’enduriment de les mesures fa tornar Sitges al toc de queda (4 d’agost de 2021)
El virus frena el seu descens i pugen de nou alguns indicadors (2 d’agost de 2021)
La incidència de la Covid baixa notablement a Sitges, pero encara està per sobre dels mesos anteriors (27 de juliol de 2021)
La cinquena onada porta les primeres defuncions a Sant Camil (24 de juliol de 2021)
El virus ja creix menys a Sitges que a la resta del país (22 de juliol de 2021)
La meitat de la població de Sitges i Ribes ja té la vacuna completa (20 de juliol de 2021)
Baixa la velocitat dels nous casos, però els nivells encara són alts (19 de juliol de 2021)
L’edat dels nous positius torna a pujar (16 de juliol de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure