LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges i Ribes es mantindran una setmana més en fase 2 per garantir la mobilitat

Can Perico, dimecres passat

El Garraf i l’Alt Penedès no passaran dilluns vinent a la fase 3, com està previst que ho facin la Catalunya Central i les comarques de Girona, segons la proposta anunciada ahir per la Generalitat i que ha d’aprovar el Ministeri de Sanitat divendres. El motiu principal pel qual totes dues comarques es mantindran en fase 2 és perquè d’aquesta manera es pot continuar garantint la mobilitat territorial amb l’àrea metropolitana de Barcelona. Totes presenten unes dades positives en l’evolució de contagis i en l’accés a PCR.

En els dos anteriors avenços de fase de la Catalunya Central i Girona també s’havien sumat el Garraf i l’Alt Penedès, i això havia suposat que milloraven condicions a una velocitat superior que les comarques metropolitanes. Però amb la unificació de les tres regions sanitàries de Barcelona, el Garraf i l’Alt Penedès havien quedat en terra de ningú, ja que, si bé es mantenien dins la regió barcelonina, avançaven de fase a la velocitat de la Catalunya Central i Girona. Ara, la decisió era: o avançar de fase i confinar de nou les dues comarques (sense permetre la mobilitat a fora), o bé mantenir-se una setmana més en 2 i créixer al ritme de Barcelona.

Accedir a fase 3 implica que els comerços poden obrir amb el 50 per cent de l’aforament (fina ara és un terç), les terrasses a un 75 per cent (ara és el 50 per cent), s’eliminen les franges horàries de sortida, es permeten les reunions de grup fins a 20 persones (ara en són 15), obren bars musicals i discoteques (amb un terç d’aforament i sense zona de ball), es permeten activitats culturals dins de les biblioteques, els museus poden tenir el 50 per cert del seu aforament, poden obrir els cinemes i teatres, fer-se casaments amb un màxim de 150 persones (o 75 per cent d’aforament) i els funerals amb 25 persones en espais tancats i 50 en obert. La previsió és que Sitges i Ribes puguin accedir a la fase 3 dilluns 22, junt amb l’àrea metropolitana de Barcelona.

La decisió de la Generalitat, ahir, de permetre el moviment entre el Garraf i l’Alt Penedès amb l’àrea metropolitana hagués estat difícil de mantenir si aquestes dues comarques haguessin avançat una fase més que les de Barcelona.

Les dades de contagis de Sitges i de Ribes, així com de l’hospital de Sant Camil, es mantenen estables. Aquests resultats i el nombre de proves PCR que s’estan fent al CAP permetrien l’avenç a la fase 3. En el sectors econòmics de Sitges i el mateix Ajuntament, però, predominava l’opinió de mantenir-se una setmana més en la 2 per continuar permetent l’arribada de la gent de Barcelona, de la qual en depenen un elevat nombre de comerços i establiments d’hostaleria.

Notícies relacionades:
La Generalitat treu Sitges i Ribes del confinament (8 de juny de 2020)
La Generalitat plantejarà a Madrid canviar el moviment entre territoris (5 de juny de 2020)
Les limitacions per rebre la gent de Barcelona es mantindran fins Sant Joan (4 de juny de 2020

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)