El nou brot de Covid també afecta a locals d’oci

El Dos de Maig, amb Las Vegas en primer terme, dissabte passat

Al tancament provisional de xiringuitos de platja per afectació de la Covid se suma ara el d’alguns establiments d’oci nocturn. És el cas de Las Vegas, al carrer Primer de Maig, i Guitar Shop, al carrer Illa de Cuba, que havia previst tornar a obrir avui després de mesos tancat i ha optat per ajornar-ho.

El bar Las Vegas, un dels més emblemàtics del Dos de Maig, ja no va obrir ahir. Els seus responsables han optat per tancar provisionalment fins que baixi l’onada actual, que afecta de ple la gent jove. Els responsables del local indiquen que “a causa de l’augment de casos positius per Covid-19 a Sitges, hem decidit tancar voluntàriament Las Vegas fins a mou avís”.

Feia deu dies que Las Vegas, com la resta de locals d’oci nocturn, havia obert a les nits després de deu mesos tancats. La nit de Sant Joan, l’establiment va ser freqüentat per desenes de joves de Sitges i de Ribes, que posteriorment han donat positiu per coronavirus. El local, com la majoria dels del Dos de Maig, va establir mesures de control en els accessos i limitació d’aforament, però la concentració es va produir al carrer, que ha actuat com un dels elements de transmissió del virus.

Per la seva part, el Guitar Shop, un altre emblemàtic local nocturn per a la gent jove de Sitges, tenia previst obrir avui després de deu mesos tancat, però els seus gestors, davant l’onada actual, han optat per mantenir la persiana baixada. Tot i la necessitat per tornar a obrir i facturar, els responsables de l’establiment han marcat la prudència davant els elevats riscos de concentrar joves en un mateix punt.

El president de l’Associació de Bars del Carrer del Pecat, Damià Orts, ha assenyalat com l’arrel del brot als botellots i afegeix que el focus caldria buscar-lo en els viatges i reunions d’amics dels joves positius. Orts, però, indica que des del carrer estan valorant incrementar les mesures de seguretat, especialment per evitar concentracions com les dels darrers dies.

Paral·lelament, el xiringuito Sausalito, a la platja de la Barra, continua tancat per acumulació de positius entre el seu personal, tots joves de Sitges i comarca. El Sausalito tornarà  Per contra, l’Hola! va tornar a obrir ahir, després de dos tancat preventivament, mentre feia PCR a tot el persona. El xiringuito Zero de Vilanova, gestionat pel mateix equip de l’Hola!, i també amb personal majoritàriament de Sitges, també ha tornat a obrir, després d’uns dies tancat. Fa uns dies, va ser el Xiringuito Carbonell el que va haver de tancar per diversos positius.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem cinc pàgines a l’abast de la Covid entre els joves de Sitges i de Ribes. Hi exposem l’actualitat, parlem amb alguns protagonista i recollim tota mena de dades. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notícies relacionades:
El contagi es multiplica per quatre a Sitges en una setmana (1 de juliol de 2021)
La pandèmia pressiona les platges (30 de juny de 2021)
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (29 de juny de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats