El contagi es multiplica per quatre a Sitges en una setmana

Joves fent cua al CAP, avui dijous al migdia

NOTÍCIA ACTUALITZADA:
Sitges registra 127 positius en només 48 hores (3 de juliol de 2021)

L’onada de contagis registrat entre els joves està generant un nou brot a Sitges. En els darrers set dies, s’han confirmat 86 positius, una xifra quatre vegades superior a les de les setmanes anteriors. A Sant Pere de Ribes, els indicadors epidemiològics també pugen i s’espera que ho facin més en els propers dies, un cop es coneguin els casos derivats de la Festa Major.

Els 86 nous positius de Sitges corresponen a la setmana passada; és a dir, que els registrats a partir de dilluns encara no estan comptabilitzats en les dades del Departament de Salut. Es tracta d’una xifra pròpia de començament de febrer, quan estava vigent la segona onada derivada de les festes de Nadal. En l’última setmana, els nous casos han pujat un 4,89 per cent a Sitges, una xifra notablement superior a la dels set dies anteriors, que va ser de l’1,15 per cent, i també molt per sobre de la mitjana catalana, que és del’1,65 per cent. A Sant Pere de Ribes, l’augment ha estat del 2,05.

Tots els indicadors epidemiològics locals apareixen disparats. El risc de rebrot ja està en els 317 punts a Sitges, la pitjor dada en tres mesos i mig. La velocitat d’expansió del virus (rt) ha assolit l’1,77 i la incidència activa ha pujat fins el 176,06, quan fa quinze dies voreja els 50. També és especialment elevat el nombre de casos positius en les proves PCR i test d’antígens: un 8,85 per cent.

La immensa majoria dels positius són joves. La mitjana d’edat dels nous casos es manté en els 27 anys a Sitges. A Sant Pere de Ribes, en canvi, està en els 37.

Les dades de San Pere de Ribes tampoc són bones, si bé no resulten tan alarmants com les de Sitges. En l’última setmana hi ha hagut 40 casos nous, gairebé el doble que l’anterior. El indicadors epidemiològics continuen una evolució negativa i el risc de rebrot ja és de 323 punts, mentre que l’rt ha pujat al 2,60. La positivitat és del 7,60 per cent.

Notícies relacionades:
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (29 de juny de 2021)
Els indicadors epidemiològics augmenten a Sitges, que se situa per sobre de la mitjana catalana (24 de juny de 2021)
Lleuger repunt dels casos a Sitges i Ribes, per fi, aconsegueix recuperar normalitat (17 de juny de 2021)
Sitges se situa en nivells baixos de contagi, mentre Ribes continua amb dades de risc alt (10 de juny de 2021)
El brot de Ribes esquitxa a Sitges (3 de juny de 2021)
El virus se situa en “risc baix” a Sitges, mentre es dispara a Sant Pere de Ribes (27 de maig de 2021)
Sitges torna als nivells baixos de contagi després d’una setmana de risc (20 de maig de 2021)
Els indicadors es tornen a disparar a Sitges, tot i que l’augment de casos és sostingut (13 de maig de 2021)
El risc de rebrot baixa dels 100 punts a Sitges (6 de maig de 2021

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats